Αντί-εκλογικό κείμενο του Αυτοοργανωμένου Σχήματος Φοιτητών/τριών Καβάλας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 22 Μάιου θα διεξαχθεί η φιέστα των Φοιτητικών Εκλογών. Αντιλαμβανόμαστε τις φοιτητικές εκλογές ως έναν εξουσιαστικό «θεσμό» που εκμεταλλεύεται τους/τις φοιτητές/τρίες και το φοιτητικό κίνημα ευρύτερα, ο οποίος είναι βαθιά [άνευ λόγου] γραφειοκρατικός, καλλιεργεί τον ανταγωνισμό, τις ανισότητες μεταξύ φοιτητών/τριών, την αποποίηση και την ανάθεση ευθυνών σε τρίτους, τα οποία παράλληλα μεταφέρονται σε όλες τις υπόλοιπες φοιτητικές διαδικασίες.

Συμμετέχουν κυρίως κομματικές παρατάξεις με πραγματικό ρόλο την εφαρμογή γραμμών και όχι την «εκπροσώπηση των φοιτητών/τριών» όπως ευαγγελίζονται. Παρουσιάζουν παραπλανητικά την ύπαρξη τους ως τον σωστό τρόπο οργάνωσης και διεκδίκησης των φοιτητών/τριών. Έχουμε δει ξανά και ξανά πως παρατάξεις, κομματικές και μη, λειτουργούν με χειριστικές συμπεριφορές αγνοώντας πλήρως την συλλογικοποίηση, την ατομική ελευθερία και έκφραση, αλλά και κατασταλτικά ενάντια στους αγώνες που επικαλούνται ότι στηρίζουν όταν δεν μπορούν να ελέγξουν και να καθοδηγήσουν. Γενικές Συνελεύσεις, όποτε καλούνται, να μετατρέπονται σε πολέμιο πεδίο εξουσιαστικών συμφερόντων, αγνοώντας πλήρως τους φοιτητές/τρίες και την ανάγκη που τους έκανε να οργανωθούν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί απάθεια και αδιαφορία.

Δεν περιμένουμε τίποτα από καμιά εκλογική διαδικασία. Η οργάνωση και οι διεκδικήσεις μας δε βασίζονται στις «πρωτιές» κομματικών παρατάξεων και πρωτοβουλιών στις φοιτητικές κάλπες, ούτε από τα Διοικητικά Συμβούλια [Δ.Σ], αλλά από εμάς τους ίδιους και τις ίδιες, από τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας να αγωνιστούμε για μια καλύτερη δημόσια και δωρεάν παιδεία που θα λειτουργεί για τις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες, για τις ανάγκες της κοινωνίας, και όχι των εταιριών, του στρατού και του κεφαλαίου.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

1. ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

3. ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ

4. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙ-ΙΕΡΑΡΧΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Αυτόοργανωμένο Σχήμα Φοιτητών/τρίων Καβάλας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ