Βασικές αρχές λειτουργίας του σχήματος

Βασικές αρχές λειτουργίας του σχήματος

1. Η συνέλευση του σχήματος είναι η διαδικασία με την οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις για το σχήμα. Η συνέλευση διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση.

2. Τα ζητήματα που ασχολούμαστε αφορούν την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών εντός του Πανεπιστημίου. Την επανοικειοποίηση των χώρων του πανεπιστημίου ως χώροι κοινωνικοποίησης και πολιτικής ζύμωσης, αλληλεγγύης, μάθησης και διασκέδασης μακριά από την λογική του χρήματος, και του κοινωνικού και ταξικού αποκλεισμού. Παράλληλα ασχολούμαστε με ζητήματα εκτός του πανεπιστημίου που μας αφορούν άμεσα ως φοιτητές/φοιτήτριες, εργαζόμενοι/ες και μέλη ενός γενικότερου συνόλου. Πιστεύουμε ότι ακαδημαϊκή κοινότητα δεν λειτουργεί μέσα σε μια φούσκα ανεπηρέαστη από τις γενικότερες κοινωνικό-πολιτικές εξελίξεις της κοινωνίας.

3. Οι συζητήσεις, οι αποφάσεις και η υλοποίηση των αποφάσεων του σχήματος καθώς και των ανοιχτών διαδικασιών γίνονται με όρους αντί-ιεραρχίας, συνδιαμόρφωσης με στόχο την ομοφωνία. Ο λόγος και η θέση του καθενός/μιας είναι ισότιμος. Η υλοποίηση και εφαρμογή των αποφάσεων του σχήματος είναι ευθύνη όλων. Είμαστε ενάντια στην λογική της ανάθεσης. Προτάσσουμε τη συλλογική απόφαση, τη συλλογική δράση και τη συλλογική ευθύνη.

4. Μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές/τρίες από όλα τα τμήματα της Καβάλας. Ωστόσο, δεν είναι αποδεκτή ούτε ανεκτή η συμμετοχή ατόμων με κομματική και παραταξιακή ατζέντα. Για να επιτευχθεί η δημιουργία μιας ασφαλής δομής για όλους/όλες μας καμία φασιστική, ρατσιστική, σεξιστική, ομοφοβική και γενικά κάθε είδους εξουσιαστική ή παραβιαστική συμπεριφορά δεν θα γίνεται ανεκτή.

5. Δεν συμμετέχουμε στις Φοιτητικές Εκλογές. Συμμετέχουμε και παρεμβαίνουμε στις Γενικές Συνελεύσεις ως φοιτητές/φοιτήτριες των τμημάτων μας καθώς και με την συγγραφή ανοιχτών πλαισίων.